De ce să cumperi şi cât costă o casă la roşu în acest an?

Proiectele de case la roşu sunt preferate de către potenţialii proprietari care aleg să evadeze din agitaţia oraşelor în zone suburbane sau în zonele rurale în căutarea unei zone de linişte şi de relaxare. Casele la roşu sunt recomandate celor care doresc să se implice în tot ceea ce înseamnă lucrări de amenajare a casei visurilor lor, oferindu-le avantajul de a putea personaliza proiectul casei. Aceste construcţii pot fi configurate conform cerințelor şi nevoilor proprietarilor.

Ce înseamnă o casă la roşu?

Casa la roşu înseamnă acea locuinţă ridicată şi eventual acoperită, dar care nu are montate instalaţiile electrice şi sanitare şi nu este finisata la interior sau la exterior. Casa la roşu nu are glet, plăci de rigips, nu este izolată termic şi nici nu este vopsită. În schimb, proiectul de casă la roşu dispune de fundaţie, de ziduri, planşee, stâlpi de rezistenţă, scări interioare, coş de fum şi un acoperiş. Proprietarii nu se pot muta chiar imediat în casă la roşu, ci este necesar să se mai parcurgă unele etapa până când casa poate fi folosită.

Important este că acest proiect de casă este protejat de intemperii, până când proprietarii fac rst de banii necesari finalizării. Este esenţial să se acorde o importanţă deosebită fundaţiei. Pentru o casă rezistentă şi durabilă, fundaţia din beton aditivat cu produse de impermeabilizare este esenţială, la fel ca şi hidroizolarea laturilor fundaţiei cu membrane bituminoase.

Cât costă o casă la roşu anul acesta?

Preţul unei case la roşu nu este standard, ci este influențată de anumiţi factori ce includ gradul de dezvoltare al oraşului, de racordarea la utilităţi, dar şi de vecinătate, suprafaţa de teren ocupată, de înălţime, numărul de încăperi şi gradul de complexitate al elementelor arhitectonice.

Există în mediul online calculatoare de construcţie a unei case la roşu, în medie fiind necesară suma de 300 de euro per metru pătrat construit. Preţul casei la roşu cuprinde:

  • servicii de proiectare;
  • demersuri pentru obţinerea autorizaţiei de construcţie;
  • amenajarea şi organizarea şantierului;
  • materialele pentru ridicarea imobilului;
  • salariile membrilor echipei de construcţie;
  • salariul dirigintelui de şantier;
  • taxe şi impozite;
  • racordarea la utilităţi dacă este cazul, precum energie electrică, apă curentă, canalizare şi termoficare.

Cui se potriveşte casa la roşu?

Proiectele de casă la roşu presupun alocarea unor resurse financiare şi de timp importante, atât în timpul construcţiei, cât şi după. Astfel, proprietarii vor fi nevoiţi să petreacă zile întregi negociind cu echipa de construcţii şi supraveghind lucrările, să obţină diferite autorizaţii sau să alerge după materiale.

Casa la roşu este soluţia ideală pentru cei care doresc să imprime locuinţei stilul şi personalitatea lor, să nu mai piardă timp aşteptând avizele necesare. La final, proprietarii vor beneficia de o construcţie cu fundaţie, acoperiş, pereţi, geamuri şi uşi, dar aceasta este doar o etapă în finalizarea locuinţei. După ridicarea casei la roşu sunt necesare lucrări suplimentare pentru că proprietarii şi familiile lor să se mute în nouă locuinţă, de tencuială, gletuit, racordare la utilităţi şi izolaţii, precum şi de montare a gresiei, parchetului şi faianţei.