Deşi pe piaţa au apărut în ultimii ani o mulţime de paste de dinţi cu efect “revoluţionar” de albire, o mulţime de soluţii care promit un zâmbet strălucitor ca la Hollywood, nicio soluţie nu se va dovedi la fel de eficientă ca şi albirea dintilor efectuată într-un cabinet de medicină dentară.
Cu toate că albirea dinţilor este o procedură ce poate genera confuzie în rândul pacienţilor din cauza miturilor care sunt generate tot de pacienţi, dar şi a folosirii agentului de albire pe bază de peroxid, reprezentanţii unui cabinet stomatologic in Brasov susţin că aceasta este singură, cea mai sigură şi eficientă varianta de a readuce zâmbetul pe fata pacienţilor.
Când se recomandă albirea dentară?
Albirea dinţilor este unul din cele mai populare tratamente estetice de stomatologie din întreaga lume ce oferă un mod rapid, non invaziv şi foarte accesibil de a îmbunătăţi un zâmbet. Albirea profesională a dinţilor nu îndepărtează smaltul şi nici nu răneşte suprafaţa gingiilor. Aceasta se recomandă pacienţilor care au dinţii pătaţi sau decoloraţi din mai multe cauze, printre care alimentaţia sau igiena necorespunzătoare. Pe măsură ce anii trec, dinţii sunt supuşi procesului de decolorare, iar aceasta modificare a culorii mai poate fi determinată de consumul de antibiotice, fluor în exces, din cauza fisurilor dentare sau a prezenţei tartrului.
Albirea dinţilor este recomandată tuturor persoanelor care au depăşit vârsta de 16 ani, au dantura complet dezvoltată, se confruntă cu probleme dentare de natură estetică şi nu sunt mulţumiţi de zâmbetul lor. Se va ţine cont şi de profilul pacientului înainte de a efectua procedura de albire dentară şi se va interzice procedura pacienţilor care suferă de sensibilitate dentară sau gingivala, celor care prezintă alergie la substanţe pe bază de peroxid, pacienţilor care au carii, smalț deteriorat, afecţiuni gingivale, femeilor însărcinate sau care alaptează sau pacienţilor care au lucrări dentare.
Ce presupune albirea dentară?
Albirea dentară este un procedeu foarte simplu, care nu durează mult şi care include produse pe bază de peroxid ce pot dizolva petele organice din dinte, determinând efectul de albire. Procedurile profesionale de albire dentară sunt foarte eficiente pentru că elimină petele profunde.
În prezent, albirea dentară poate fi efectuată pe mai multe căi, ce includ:
- metoda gutierei, ce se poate efectua atât la cabinet, cât şi acasă. Iniţial, stomatologul ia amprenta dentară şi creează o gutieră pentru pacient care se va mula pe structura dentară a pacientului şi care va fi umplută cu un gel compus din peroxid de hidrogen şi de carbamidă şi aşezată pe dinţi;
- metoda albirii dentare cu laser, cea mai eficientă, profesională şi rapidă metodă de albire a dinţilor, ce implică aplicarea unui strat de gel de albire ce urmează să fie activat de un laser, laser care produce căldură menită să grăbească albirea dinţilor. Această procedură se desfăşoară doar într-o şedinţă şi implică luarea unor măsuri de protejare a cavităţii bucale şi a feţei pacientului de acţiunea laserului şi gelului.