- În România, un chef bucătar câștigă în jur de 5.000 lei pe lună; sigur, nu vorbim despre chefi cu notorietate pe care îi vedem la televizor – aceștia își negociază altfel salariul.
- Mai pe scurt, un chef este o persoană care este instruită să înțeleagă aromele, tehnicile de gătit, să creeze rețete de la zero cu ingrediente proaspete și să aibă un nivel înalt de responsabilitate în bucătărie.
- Există două moduri de a deveni chef. O persoană poate să se alăture unei bucătării comerciale ca ucenic și să își urmeze drumul, sau să învețe meseria la o academie culinară și apoi să se alăture unui restaurant.
- Chef de Partie – conduce compartimente individuale într-o bucătărie și pregătesc anumite feluri de mâncare și sosuri sau garnituri specifice. Câteva exemple de posturi includ: sosuri, măcelar, pește, friptură, prăjire, grătar, cămară, patiserie, legume. Un chef de partie poate crea rețete bazate pe specialitatea sa și sub îndrumarea chefilor superiori lui.
- Sous Chef este chef bucătarul adjunct care este supervizorul direct al bucătăriei. Aceștia se ocupă de pregătirea mâncărurilor, de supravegherea gătitului de zi cu zi și preiau rolul de bucătar șef dacă nu este unul prezent sau trebuie ajutat.
- Chef de Cuisine este bucătarul șef. Aceștia sunt persoanele care conduc bucătăria în fiecare zi – își asumă sarcini de manager, supervizează personalul, fac achiziții și lucrează cu managerul restaurantului pentru a crea noi meniuri și rețete.
- Executive Chef este bucătarul de top care gestionează bucătării în funcție de operațiuni, costuri, gestionarea mai multor locații și partea de afaceri a bucătăriei. În mod tradițional, ei nu gătesc în fiecare zi, dar cu siguranță au capacitatea de a o face. Chefii executivi au urcat în ierarhie pe parcursul mai multor ani, până au câștigat această funcție.