Beneficiile unui cabinet psihiatrie

În practica unui cabinet psihiatrie și psihoterapie, ești în prim-plan. Un psihiatru nu are o cale ușoară, deoarece are întotdeauna de-a face cu înțelegerea faptului că ceva nu este în regulă și că este nevoie de ajutor. Obținerea ajutorului nu este o slăbiciune – ci mai degrabă arată o forță mare și o dorință de a schimba ceva în viața ta. 

Doctorul Mihaela Dumitru te va însoți pe această cale. Tratamentul personal continuu este o condiție prealabilă pentru munca unui psihiatru. Tratamentul depinde complet de tine, deoarece medicul psihiatru îți va oferi timpul necesar pentru a face progrese sau schimbări în viața ta. 

Este acolo pentru a te sprijini, pentru a-i încredința gândurile și sentimentele tale și îți oferă posibilitatea de a reflecta. Psihiatrul te va lua în serios pe tine și sentimentele tale și te asigură întotdeauna că ai toate mijloacele de care ai nevoie pentru a-ți schimba situația. 

Depresia post natală

Depresia post natală nu este de obicei periculoasă. Cu toate acestea, este foarte stresant pentru o mamă și poate afecta și relația cu copilul – mai ales dacă mamei îi este greu să răspundă nevoilor copilului ei. 

De asemenea, nu este neobișnuit să dezvolți gânduri obsesive. De exemplu, unele mame se gândesc să facă rău copilului – și majoritatea nu ar face-o niciodată. Chiar și gândul este înspăimântător și poate duce, de exemplu, la faptul că nu mai îndrăznești să faci baie copilului singură. 

În cazul unei depresii puternice, există riscul de a rămâne deprimată mult timp. Rar există o încercare de sinucidere. Aceasta este excepția, mai ales în timpul alăptării – dar toate femeile care se gândesc serios la sinucidere au nevoie de ajutor medical urgent. 

O altă boală gravă poate apărea după naștere, psihoza postpartum. Această boală mintală este rară, afectând aproximativ 1 din 1000 de femei. Cu toate acestea, riscul este mai mare pentru femeile care au avut deja boli maniaco-depresive (tulburare bipolară).

Care sunt beneficiile unui cabinet psihiatrie?

Oamenii care dezvoltă psihoză dezvoltă iluzii. Pierzi legătura cu realitatea și ai halucinații. Unii dezvoltă paranoia, alții se remarcă prin comportament inadecvat, declarații confuze sau schimbări extreme de dispoziție. Dacă se suspectează o psihoză, ajutorul psihiatric prompt este foarte important. 

O depresie ușoară poate fi suficientă pentru a primi mai mult sprijin emoțional și ajutor practic în viața de zi cu zi. Este foarte important ca persoana care sprijină, să nu se exprime sau să critice. Poate ajuta să vorbești cu alte persoane care au avut aceeași experiență – de exemplu cu prietenii sau grupuri de auto-ajutor, însă în cazul unei depresii puternice ajutorul medical psihiatric este important. Cercetările au arătat că multe persoane se simt cel puțin puțin mai bine, atunci când sunt susținute de psihiatri psihoterapeuți.