Mld Guns este un magazin de arme care vinde printre altele, o mare varietate de pistoale cu aer comprimat la prețuri atractive. Toate modelele de pistoale cu aer comprimat sunt vândute persoanelor cu vârsta peste 18 ani și nu ai nevoie de permis atunci când cumperi. De asemenea, există o mare varietate de diferite tipuri de bile și sticle de CO2 la prețuri mici.
Pistoalele cu aer comprimat pot fi folosite pentru trageri recreative sau pentru antrenament, îmbunătățind abilitățile de tragere cu pistoale de luptă. Pistoalele au mânere extrem de confortabile și ergonomice, într-un stil sportiv și o putere mare.
Spray-uri de autoapărare
Sprayurile de auto-apărare pot fi împărțite în trei grupe principale, în funcție de compoziția lor – gaz, fierbinte și mixte. Conform efectului pulverizării, putem împărți din nou spray-urile în trei tipuri, cele în care se formează un nor, cele care pulverizează în jet și cele în care jetul este sub formă de gel sau spumă.
În spray-urile cu gaz se folosește de obicei una din cele două substanțe etichetate cu CN (cloracetofenonă) sau CS (hlorbenzolmalonodinitril). CN este primul gaz lacrimogen dezvoltat. A fost folosit pentru prima dată în timpul primului război mondial de către francezi.
Astăzi, este utilizat în principal de forțele de poliție din întreaga lume, ca mijloc de dispersare a mulțimilor în timpul revoltelor (precum și a gazului CS). Reacția fiziologică pe care o provoacă este o iritație severă a ochilor, însoțită de o lăcrimare abundentă.
Spray-ul cu gaz CS este de aproximativ 10 ori mai puternic decât CN și provoacă, pe lângă arsuri la nivelul ochilor și nazofaringelui, dureri în piept, senzație de sufocare și iritare a pielii. Dar efectul său se estompează mai repede decât cel al gazului CN.
Dezavantajul ambelor gaze este că la temperaturi scăzute acțiunea lor este mai slabă, deoarece evaporarea este încetinită. Pulverizarea cu gaz creează un nor care are un efect mai larg. Dezavantajul său este însă că, în vânt, o parte din substanță se poate întoarce către tine. De asemenea, este important să reții că spray-urile cu gaz CS au un efect mai mic asupra animalelor decât asupra oamenilor.
Spray-uri picante
Spray – urile picante au devenit o alternativă din ce în ce mai populară la spray-urile cu gaz în ultimii ani. Marcarea lor standard este OC(Oleoresin Capsicum). Ingredientul activ din acestea este capsaicina și câteva substanțe chimice similare care sunt extrase din ardei iute.
Lor li se datorează efectul picant. Efectul asupra contactului cu ochii provoacă durere severă, lăcrimare abundentă și orbire temporară. La contactul cu pielea, substanțele provoacă o senzație de arsură dureroasă. În funcție de concentrația de capsaicinoizi, efectul poate dura între 20 și 90 de minute. Ca mijloc de protecție, spray-ul picant este foarte eficient împotriva animalelor, precum câini și chiar urși.