Cu poftele unei femei însărcinate nu se pune nimeni, dar ce se întâmplă atunci când aceste pofte sunt adesea legate de produse fast food, cu precădere legate de burgeri? Grill Burger oferă viitoarelor mămici o gamă variată de burgeri săţioşi şi sănătoşi, din carne sau vegetali, potriviţi pentru că acestea să îşi satisfacă poftele.
Burgerii pot fi consumaţi în siguranţă şi în timpul sarcinii, fără a dăuna mamei sau fătului, iar dacă acesta se face cu moderaţie, mămica nu va acumula nici foarte multe kilograme în plus. Burgerii din carne suculenţi alături de o porţie de cartofi sau burgerii vegetali reprezintă varianta ideală pentru masa de prânz a femeii însărcinate care pofteşte la fast-food.
Se pot consuma burgerii în timpul sarcinii? Ce tip de burgeri şi cu ce frecvenţă?
Nutriţioniştii recomandă femeilor însărcinate să se abţină de la consumul de alimente nedorite şi prelucrate în timpul sarcinii, precum şi de la consumul de fast food. Unele femei însărcinate pot avea pofte de burgeri în sarcina, iar nutriţioniştii recomandă acestora fie să îl prepare ele însele în casă, fie să găsească un restaurant care să prepare burgerii din ingrediente proaspete şi cu o valoare nutritivă bună, cu ingredientele potrivite.
Se pot consuma burgerii în timpul sarcinii, recomandat fiind o dată pe săptămână ca şi masa principală, burgerii de pui, de vită şi de curcan fiind cei mai sănătoşi. Burgerii mai săraci în calorii dar bogaţi în proteine sunt recomandaţi pentru dezvoltarea ţesutului fetal şi pentru îmbunătăţirea sănătăţii mămicii. Adăugarea multor legume şi a unei garnituri de cartofi copţi sau dulci asigura necesarul de potasiu, fosfor, calciu şi vitamine necesare pentru sănătatea sarcinii.
Burgerii vegetali – sunt recomandaţi în sarcina sau nu?
Burgerii vegetali sunt o alternativă sănătoasă a burgerilor tradiţionali, din carne, fiind recomandaţi în sarcina cu aceeaşi frecvenţă şi aceleaşi garnituri şi ingrediente ca şi burgerii din carne. Burgerul din legume este o opţiune mult mai sănătoasă şi mai gustoasă pentru viitoarele mămici, care vor să facă alegeri mai sănătoase în dieta lor, furnizându-le acestora fibre şi proteine.
Aceşti burgeri conţin fier, un mineral necesar în sarcina, dar şi alte vitamine şi minerale importante pentru dezvoltarea fătului date de ingredientele sănătoase şi proaspete, atent alese. Burgerii vegetali sunt o sursă importantă de vitamina B, nutrienţi ce susţin metabolismul şi acid folic, foarte important pentru dezvoltarea fătului, susţinând circulaţia sănătoasă, hrănind pielea şi promovând digestia. Burgerii vegetali ajuta şi la scăderea nivelului de colesterol, asigurând gravidele că îşi fac poftă şi că mănâncă sănătos, fără că alegerile pe care le fac să producă efecte negative asupra sănătăţii lor sau a fătului.
Fără doar şi poate, se pot consuma burgerii şi în perioada sarcinii, fără probleme, însă cu moderaţie.