Amenajarea casei la ţară: ce stil să alegi

Cu câteva decenii în urmă, o casă la țară era considerată un refugiu temporar în care oamenii veneau să se relaxeze în weekend. Astăzi este o casă cu drepturi depline. Este un loc unde oamenii se pot ascunde de agitația cotidiană. De aceea, multe persoane preferă din ce în ce mai mult casele situate în afara limitelor orașului.

Amenajarea interioară a acestei case este o problemă responsabilă și serioasă. Se va începe prin alegerea unui concept de stil. Proprietarilor nu trebuie să le fie frică să experimenteze ceva nou. Crearea casei de vis nu este atât de dificilă pe cât pare la prima vedere. În plus, cu abordarea corectă, se va crea un design frumos în interiorul casei, cu investiții financiare minime.

Ce stil să alegi?

Nu este nevoie ca proprietarii să urmeze cele mai recente tendințe. Trebuie să se bazeze pe gustul lor, punând amprenta personală casei, pentru un cămin original. 

  • Stil clasic 

Stilul preferat al multora. Pentru a decora interiorul unei case la țară, acest stil este cel mai adesea ales. Combină eleganța și sobrietatea. 

Următoarele caracteristici îi sunt inerente: 

  • materialele în nuanțe pastelate sunt alese pentru decorarea pereților și a podelei; 
  • pentru a decora camera se folosesc gravurile în rame de lux, picturi murale, figurine aurite, sfeșnice și vaze; 
  • stilul include un număr mare de textile: perdele din satin, fețe de masă din în sau bumbac, perne brodate.

Mobilierul este un element care va ajuta la evidențierea decorului oricărei camere. Stilul clasic include utilizarea seturilor de mobilier din lemn, precum o mobila living din lemn masiv. Canapeaua, masa, scaunele trebuie să fie în nuanța lemnului natural sau vopsite în culori crem. Mobilierul clasic înseamnă curbe netede, decor scump și eleganță.

  • Stil Art Nouveau

Stilul Art Nouveau este grandios, sofisticat şi elaborat, mai puţin adecvat interioarelor tipice unor apartamente de bloc. Acesta este unul dintre cele mai populare tendințe, ce combină clasicul cu modernul. 

Caracteristici distinctive ale Art Nouveau

  • pentru decorul pereților se folosește tapet sau autocolant în nuanțe naturale: alb lăptos, bej, nisipiu; 
  • plafoanele și vitraliile cu desene vor conferi aerului interior stil şi eleganță; 
  • pardoseala poate fi diferită: laminat, lemn sau piatră; 
  • utilizarea tehnologiei moderne.
  • Stil industrial

Un stil în care designul interior al unei case private arată proaspăt și non-banal. Stilul industrial a luat naștere la New York la sfârșitul secolului trecut. Astăzi este unul dintre domeniile preferate ale oamenilor încrezători, activi și moderni. Stilul industrial pare deliberat neglijent, puțin dur, constă din atributele „vechii fabrici”.

Filozofia acestei direcții este să arate tot ce este ascuns. Prin urmare, pentru decorarea spațiilor sunt utilizate: 

  • cărămidă; 
  • lemn brut; 
  • beton. 

Pentru decorarea interioară sunt utilizate lămpi metalice, lanțuri cu urme de rugină, bobine de sârmă.

Designul cheie al casei

Este recomandabil să se amenajeze camerele în același stil, astfel încât designul casei să nu fie întrerupt.

Pentru mobilier, se preferă materialele naturale, precum mobila de lemn masiv. În ceea ce privește schema de culori – fără recomandări, totul depinde de preferințele proprietarului casei. În ultimii ani, designerii de interior au renunţat la clasica culoare maro şi au început să folosească nuanță alb-cenușiu. Aceasta va extinde vizual camera și va crea un plus de frumusețe și confort.