SRL este unul dintre cele mai populare tipuri de entități comerciale, deoarece este flexibil și ieftin de înființat. Puteți înființa un SRL chiar dacă aveți doar un singur asociat.
Actele necesare pentru înființarea unei firme in Romania
În acest moment, veți combina toate documentele pe care le-ați adunat până acum într-un dosar standard. După ce ați terminat acest dosar, îl puteți depune la Registrul Comerțului sau vă puteți conecta la portalul ONRC și le puteți depune online.
Act constitutiv – regulamentul societății dumneavoastră, inclusiv câte acțiuni are fiecare fondator și dacă există acțiuni preferențiale, printre altele. Practic, o copie a acestui document este inclusă în generatorul de forme juridice.2. Procesul-verbal al primei adunări a fondatorilor / rezoluții – acesta este în principiu același document ca și cel de mai sus, dar cu semnături
- cererea infiintare firma la ONRC (trimisa pentru rezervare denumire firma)
- dovada data de Registrul Comertului pentru rezervarea numelui firmei
- actul ce arata dreptul de uz asupra spatiului care indeplineste rolul de sediu social, si poate fi: contract de vanzare-cumparare, contract de inchiriere, contract de comodat s.a.
- atunci cand sediul social este un apartament de bloc, acordul vecinilor cu care exista perete comun (semnaturile tuturor acestor locatari)
- declaratie pe proprie raspundere de indeplinire a conditiilor legale pentru exercitarea functiei de administrator (legalizata de un cabinet notarial), la fel si in cazul asociatilor
- specimenul de semnatura, ce trebuie si el autentificat de un notar public
- dovada depunerii capitalului social, minim 1 RON in cazul SRL in 2021
- copie dupa actele de identitate ale administratorului si al asociatilor
Puteti profita de serviciile de infiintare firma online regasite aici https://your-consult.com/svc/infiintare-firma/infiintare-firma pentru a grabi procedurile si pentru a scapa de drumuri si timp pierdut la cozi. Obtineti consultanta gratuita pe toata perioada serviciului, inclusiv gazduire sediu social in cazul in care nu aveti o adresa pentru firma deja.
După ce firma este înființată prin Registrul Comerțului, aceasta trebuie să fie inregistrata de ANAF. În termen de 30 de zile, trebuie să vă prezentați și să declarați existența firmei (acum veți plăti impozite către stat). Pentru aceasta, veți completa și depune Declarația 010.
Înregistrare la ANAF pentru infiintare firma
Înainte de a putea depune cererea de înregistrare a societății, trebuie să așteptați ca administratorul să fie aprobat de Registrul Comerțului.
Următorul punct este să vă asigurați că toate licențele și autorizațiile sunt dobândite – inspecții de sănătate și siguranță, departamentul de pompieri etc.În fiecare lună, trebuie să vă declarați impozitul și contribuțiile sociale. Cel mai simplu mod de a face acest lucru este să vă conectați la portalul ONRC și să completați formularele relevante.
Ultimul pas este să utilizati un program de contabilitate, astfel încât să puteți urmări profiturile și pierderile. Dacă nu știti pe care să îl folositi, atunci există o mulțime de opțiuni online.