Designul în stil industrial este o tendință care a apărut atunci când oamenii au început să transforme spații industriale, cum ar fi fabricile, în spații de locuit. Tendința a crescut apoi în popularitate și s-a extins pentru a include alte locuri comerciale, cum ar fi magazinele de haine și, în special, restaurantele.
Ce include stilul industrial?
În timp ce stilul industrial include câteva stiluri secundare, cum ar fi rustic,vintage, urban și chiar modern, aspectul industrial se realizează folosind elemente precum ziduri de cărămidă și beton expuse, lemn degradat, metal, țevi expuse și ferestre foarte mari, adesea de la podea până la tavan.
Paleta de culori este semnificativă
Cel mai utilizat este aspectul natural care înseamnă nuanţe de gri, maro moale și alb murdar. Petele de culoare pot fi încorporate folosind decorațiuni de perete minimaliste, plante sau mobilier colorat cu aspect de vechi. Un alt aspect al designului stilului industrial îl reprezintă spațiile deschise mari care pot fi separate folosind mobilierul, plantele și coloanele care fac parte din clădire.
Principalele caracteristici ale designului industrial
- Iluminat cu pandantiv – este o modalitate excelentă nu doar de a ilumina un restaurant, ci și de a crea o atmosferă caldă;
- Minimalist – o parte intrinsecă a designului industrial este minimalismul. Puține sau chiar deloc decorațiuni de perete este o componentă cheie, la fel ca și lipsa de decorațiuni pe rafturi;
- Mobilier din metal – deoarece aspectul industrial este întâlnit în fabrici, metalul este o componentă de bază. Mobilierul industrial este realizat fie în întregime din metal, fie o combinație de metal și lemn;
- Pereți, podele și plafoane expuse – pereții și plafoanele din cărămidă expuse, podele din beton și modele sau texturi asemănătoare cărămizii sunt, de asemenea, de preferat;
- Natura în interior – lipsa decorațiunilor de perete poate da spaţiului un aer puțin rece și neprimitor. Acest lucru este adesea combătut cu plante mari în ghivece, de preferință în vase de piatră şi lemn.
Stil rustic
Designul rustic este cald și primitor și poate fi încorporat în orice stil de design, inclusiv industrial. Acest design este tot mai des întâlnit şi ca mobilier evenimente. El îmbrăţişează texturi inspirate de natură și culori neutre, pământești, creând o căldură organică nepretențioasă.
Stilul vintage
Mobilierul vintage poate fi o componentă esențială a decorului industrial. Pentru a obține acel aspect vintage pentru mobilier, trebuie folosite materiale naturale precum lemnul sau metalul, nu plasticul. Pentru corpurile de iluminat, se preferă sticla.
Culorile întunecate și neutre sunt asociate cu designul industrial, nu culorile puternice. Pentru ca mobilierul să fie „vintage” nu trebuie să fie vechi sau recondiţionat, multe scaune restaurant și mese pot fi realizate în stil vintage, cu un aspect degradat.
Stil urban
Termenul urban implică de obicei un aspect minimalist. Acesta include de obicei culori neutre. Componentele decorului în stil urban, includ:
- utilizarea lemnului degradat;
- infrastructura clădirilor, cum ar fi conductele expuse;
- cărămida expusă, pardoseala din beton și ferestrele mari neacoperite.
Stil modern
Forma elegantă a mobilierului modern poate îndulci puţin estetica sobră a stilului industrial. Designul modern a crescut în popularitate datorită aspectului său elegant. Combinat cu designul deschis este, de asemenea, o modalitate excelentă de maximizare a spațiului.