5 sfaturi pentru amenajarea unei băi de mici dimensiuni

Băile mici pot fi dificil de amenajat. În timp ce spațiul mic contribuie la economisirea banilor pe materiale (întrucât sunt necesare mai puține materiale), băile mici sunt prea înghesuite.

De aceea, aveți nevoie de sfaturi din partea unor profesioniști atunci când începeți să modernizați o baie mică. Iată câteva astfel de sfaturi din partea mai multor profesioniști: designeri de interior, arhitecți, decoratori etc.

1.Eliminați elementele proeminente de la nivelul pereților

Elementele proeminente din orice cameră creează sau adaugă un sentiment de greutate sau complexitate vizuală, ceea ce nu este de dorit într-un spațiu mic. Feriți-vă de elementele arhitecturale care ies din pereți, mai ales în cadrul băilor extrem înguste.

Specialiștii vă recomandă, în cazul băilor mici, chiar să renunțați la suporturile din perete pentru prosop. Mai bine montați un astfel de suport pe ușă.

Mizați pe suporturile încorporate pentru hârtia igienică și pentru depozitarea revistelor. Ideea este să nu utilizați rafturile decorative. Toate acestea risipesc spații prețioase.

2.Alegeți o chiuvetă mică

Chiuvetele clasice de baie sunt pur și simplu supradimensionate, fiind menite să ascundă țevile și să vină cu un spațiu de depozitare foarte puțin eficient sub chiuvetă. Alegeți chiuvete de baie mai mici.

Multe companii fabrică acum chiuvete de dimensiuni de apartament (mai puțin de 60cm). Sau alegeți o chiuvetă simplă cu picior sau o chiuvetă montată pe perete. Chiuvetele mai mici eficientizează spațiul într-o baie mică, atâta timp cât nu aglomerați zonele înconjurătoare.

3.Cabine de duș pe colț

Cabinele de duș amplasate în colțul băii contribuie la economisirea eficientă a spațiului. Aceste cabine de duș se potrivesc perfect în aproape orice dimensiune de baie.

Există o varietate de tipuri de cabine de colț, dar dacă doriți cu adevărat să maximizați spațiul de baie, alegeți o cabină pătrată.

4.Oferiți iluzia tavanelor înalte cu iluminarea potrivită

Când vine vorba despre amenajarea unei băi mici, iluminatul poate crea senzația unei camere mai mari. Trucurile de amenajare utilizând iluminarea au în vedere sporirea vizuală a spațiului dintr-o baie mică.

Pentru a crea vizual un spațiu mai mare, optați pentru aplice de perete care vor oferi iluzia unui tavan mai înalt și a unui spațiu considerabil mărit. În plus, iluminarea peretelui va crea senzația unei zone mai deschise.

5.Montați gresia în diagonală

O pardoseală cu gresia montată în linie dreaptă, face ca o baie mică să pară și mai mică. Așezați plăcile de gresie pe diagonală pentru a oferi senzația de spațiu mai mare. Plăcile în diagonală tind să creeze iluzia că un spațiu îngust este mai larg decât în realitate.

Plăcile mai mari, cu rosturi cât mai mici între ele, vor construi senzația de spațiu mai larg. O podea cu plăci de gresie mai mici și cu rosturi mai mari între ele creează impresia unui spațiu aglomerat cu prea multe linii care se intersectează.