- Ușor, ușor, românii și-au diversificat gusturile, începând să facă diferența între calitate și cantitate când vine vorba despre mâncăruri fine. Tot mai mulți aleg să iasă în oraș în localurile care își asociază imaginea cu bucătari celebri, ori unde chiar gătesc bucătari renumiți.
- În 2008, a fost cel care a realizat meniul festiv oferit de Președinția României cu ocazia Summit-ul-ui NATO, iar în 2009-2010, a fost distins cu Perfecționare în „HAUTE CUISINE“ și bucătărie moleculară, în Germania.
- Provine dintr-o familie de mari bucătari: bunica paterna Caterina, bucătăreasă pentru o perioada lunga la familia Arnone, nobili din Cosenza, și fratele bunicului Arnaldo, bucătarul preferat al lui Benito Mussolini în călătoriile lui Calabrese.
- A avut șansa să gătească pentru o serie întreagă de șefi de state, politicieni (Berlusconi, Letta, Prodi, Ion Iliescu etc.), actori și regizori internaționali, precum: Demi Moore, F. F. Coppola, Steven Segal, precum și alte vedete. Tot Chef Antonio Passarelli a condus bucătăria Ambasadei Italiei în perioada 2007-2012, având colaborări cu diferiți ambasadori din mai multe state.
- Henrik Sebok lucrează de 30 de ani în domeniul gastronomiei, iar de peste un deceniu este Executive Chef la hotelul Howard Johnson Grand Plaza din București.
- De-a lungul acestui parcurs profesional, Henrik Sebok s-a specializat în bucătărie continentală: fusion, franțuzească, asiatică, eclectic-contemporană, ungurească, germană, italianăși, mai nou, progressive cuisine.
- El s-a angajat chiar la compania de catering a celebrului bucătar Jamie Oliver.
- A fost operator de restaurant la Biutiful, Biutiful By the Lake, Fratelli, Fratellini, Fratelli Beach & Club, Uanderful.
- Chef Sorin Bontea s-a născut în București în anul 1970 și a descoperit bucătăria încă de când era un copil. Și-a început cariera de bucătar la vârsta de 16 ani și a lucrat în cele mai bune restaurante din București.
- Pe parcursul carierei sale, a gătit pentru vedete internaționale precum Roger Moore, Nicolas Cage și Madonna, Van Damme, pentru echipe de fotbal – Manchester, Liverpool.
- Chef Samuel Le Torriellec a lucrat în Paris, într-un restaurant renumit: Le Tour d’Argint, cu 3 stele Michelin.
- Chef Nicolai Tandare în spate opt ani de muncă în ospitalitate, în țări precum Franța, Anglia sau Italia, în perioada 1994 – 2007.
- A stat aproape 13 ani în Franța, intrând în contact cu oameni importanți. Restaurantele de prestigiu în care a lucrat obișnuiau să fie vizitate de vedete internaționale precum Madonna, Jean Paul Gautier, Karl Lagerfeld, Jennifer Aniston, Alain Delon, Jude Law, Christina Aguillera și mulți alții.
- Restaurantul La Cantine de Nicolai;
- Nicolai To Go;
- L’Univers de Nicolai (produse de panificație).
- Chef Adi Hădean este proprietarul restaurantului MEATic din București.
- În cei 6 ani de existență, asociația a organizat proiectul „Școala de Bucătari”, în cadrul căreia a pregătit tineri cu o situație materială precară, a gătit pentru medici din prima linie și pentru oameni vulnerabili și a desfășurat acțiuni în grădinițe, menite să atenționeze asupra unor aspecte de nutriție și alimentație pentru copiii.
- În România, chef Joseph Hadad este din 1996. Prima locație unde a activat a fost Casa Vernescu, unde a lucrat pe bucătăria franțuzească clasică. După 15 ani petrecuți la Casa Vernescu, Joseph Hadad a colaborat cu Antena 1, acolo unde a fost unul dintre jurații show-ului culinar Top Chef, timp de două sezoane.
- Născut la Bistrița, Bogdan Dănilă a lucrat o perioadă de timp în echipa lui Gordon Ramsey și a fost nominalizat în topul celor mai buni 30 de bucătari sub 30 de ani din Marea Britanie. Așa a ajuns să fie executive chef al grupului D&D Londra și să se ocupe de două restaurante de top din Manhattan, în inima New York-ului – Queensyard și Bluebird.